KRAM i åk 3

I hela Ålstensskolan jobbar vi det här läsåret med ett värdegrundsarbete som heter KRAM. Eleverna i klass tre känner igen detta sedan tidigare, och har säkert berättat hemma att K står för kamratskap, R för respekt, A för ansvar och M för mod. Under våra KRAM-lektioner jobbar vi med olika gruppstärkande övningar, påståenden med fyra hörn, paruppgifter och tar även upp aktuella problem och diskuterar lösningar till dessa. Under våra KRAM-lektioner händer det att vi blandar klasserna så att barnen får möjlighet att lära känna varandra bättre. Vi har i alla klasser även KRAM-rast en gång i veckan, då barnen får leka med nya kompisar i olika grupper och träna på att samarbeta. Så här kan det se ut då!

En måndag i oktober

Idag har varit en riktigt händelserik måndag! Det började med att klass 3A och 3B fick låna 4:ornas klassrum eftersom musiksalen under oss skulle stämma instrument och behövde ha det helt tyst. Spännande med lite miljöombyte, tyckte vi. Sedan var det dags för alla partier att ha sina presentationer. Nervöst men roligt, höll de flesta med om! Efter presentationerna röstade vi.

När vi hade ätit lunch och haft  rast var det dags för oss att möta upp våra fadderbarn. Hälften höll till på Lusthuset, och de andra kom upp till oss i skolhuset. Tillsammans fick faddrar och fadderbarn göra ett venndiagram för att hitta likheter och skillnader. Fråga gärna ditt barn om du vill veta mer!

Äntligen är bloggen igång igen!

Nu har barnen börjat årskurs tre, och vi kan med glädje meddela att bloggen kontinuerligt kommer att uppdateras under det här läsåret. Vi hoppas att ni ser fram emot detta lika mycket som vi! Titta gärna på bilderna tillsammans med era barn och låt dem berätta för er.

Här nedan får ni lite smakprov på vad vi har gjort den senaste tiden!

Valarbetet under våra SO-lektioner börjar närma sig sitt slut. Barnen har verkligen uppskattat att få jobba i grupper och skapa egna partier. Här ser vi tillverkandet av valaffischer och när några grupper redovisar för klassen. Riktigt bra jobbat!

Alla klasser i trean har fått se en dansuppvisning med barn från Kungliga Balettskolan. Efter dansuppvisningen fick vi testa på några av dansstegen. Spännande men lite klurigt…

Under några av MA-lektionerna har vi spelat spel i par. Här ser vi hur några barn övar på att skapa de största talen med hjälp av talkort som sedan placeras i hundratal-, tiotal- eller entalsrutor.

I NO har vi de senaste veckorna arbetat med fåglar. Vi skriver både för hand och på iPad, söker fakta i böcker och på nätet och tittar på filmer samt lyssnar på berättelser. Snart är det dags för redovisning och test i ämnet!